Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gerekir en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir.
Zafer, bir fikrin istihsâline (elde edilmesine) hizmeti nispetinde kıymet (değer) ifade eder. Bir fikrin istihsâline dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz (yaşayamaz) . O, boş bir gayrettir.
Her büyük meydan muhare-besinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.
Mustafa Kemal ATATÜRK
(Ankara, 16 Eylül 1921)
Bugün; 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin (Büyük Taarruz) yıldönümünü kutluyoruz.
Büyük Tarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir’e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Düşman işgaline “dur” diyerek, bağımsızlığı ve toprağı için ölümü göze almış bir milletin kararlılığı ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.
93. YILINI KUTLADIĞIMIZ BU ŞANLI ZAFERİ BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ İÇİN…;
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.
-…”NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”