Sarımsak çayının faydaları nelerdir? Sarımsak çayı nasıl yapılır?
Sarımsak kokusu sebebiyle tüketmekten kaçınılan bir besin kaynağı olsa da faydaları saymakla bitmiyor.
Vücudun toksinlerden arınmasına yardım eden çay, sindirimle ilgili problemlerin giderilmesini de sağlıyor.
Bakın başka nelere iyi geliyor:
Kalp sağlığını korunmasına yardımcı olur Vitamin ve mineraller bakımından zengindir Zararlı mide parazitlerinin temizlenmesine yardım eder
Sindirim sistemini temizler Gazın giderilmesini sağlar
Sinüsleri açar; çayın buharı bronşitin etkilerini hafifletir.
Gribe iyi gelir Enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırır.
Yapılışı:
1 büyük çay bardağı sarımsak çayı yapmak için; bardak dolusu su ile 1.-1.5 diş sarımsağı kaynatın. Su kaynar kaynamaz ateşten alın. Biraz ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı organik bal ve çeyrek limon suyu ekleyip içebilirsiniz. Kaynar suya bal karıştırmayın. Her bardak için suya 1-1.5 diş sarımsak atmak yeterli olacaktır. Artan sarımsak çayını 1-2 gün buzdolabında, hava almayan bir şişede ya da kavanozda saklayabilirsiniz.