Lezzetli ve sağlıklı patates kızartması hazırlamak için:
Yüksek kaliteli patatesler alın, mümkünse organik olsun.
Zeytinyağı kullanın.
Deniz tuzu kullanın, az kullanmaya özen gösterin.
Seramik, paslanmaz çelik veya dökme demir gibi; teflon olmayan kaplar kullanın.
1. Asitsiz Patates Kızartması
Kızartıldığı zaman yiyeceklere geçen fazla asitten kaçınmak için Doğu mutfağının sırlarından birini deneyin, yağın içine bir kaç adet umeboshi eriği ekleyin. Bu bir çok sağlıklı özelliğiyle bilinen olağanüstü bir tıbbi meyve. Bu erik rengini değiştirmeden yağın içindeki toksinleri emer. Yağın içindeki kızartılmış erikleri yemeyin, ancak yemekten sonra zararlı etkileri kaldırmak için bir tane tüketebilirsiniz.
2. Tavada Patates Kızartması
Patatesleri kızarttığınız zamanki gibi uzun uzun kesin,ve pişirme kağıdının üzerine yerleştirin. Pişirmeden önce üstlerini zeytinyağı ile kaplayın, böylece çıtır çıtır olacaklar. Böylece tavada hazırlanan patates kızartmanız yağda kızartılanlarla aynı olacak, sadece daha az yağlı.
3. Pişirilmiş ve Kızartılmış Patates
Patateslerin çok yağ emmemesi ve öncelikle biraz yumuşamaları için uzun uzun kestiğiniz patatesleri 10 dakika kadar haşlayın. Daha sonra yağlarını kaybetmemeleri için iyice süzün ve kızartın.
Beslenme önerileri
Patates nişasta içerir, dolayısıyla her zaman sebze türleri ile (sebze, salata, meyve) ve protein içeren ürünlerle (et, balık, yumurta, bakla) beraber tüketmenizi öneriyoruz. Ayrıca, sebze ve protein ile tüketildiği zaman patates yemek vücuda daha yararlı olacaktır. Diğer yandan, patatesi diğer nişastalı yiyeceklerle (un, sandviç, pizza, makarna vb.) beraber tüketmemelisiniz. Çünkü bu tür beslenme biçimi sindirimi zorlaştıracak, vücudunuzu gereğinden fazla çalıştıracak ve istenmeyen yağların oluşumuna sebep olacak.
Kaynak: www.sagligabiradim.com