Böğürtlenli kek nasıl yapılır? Böğürtlenli kek tarifi
Malzemeler;
4 tane yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sulu yoğurt (dilerseniz yarım su bardağı da konulabilir)
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 su bardağı böğürtlen
Böğürtlenli kek yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın
Vanilya , yoğurt , sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpıp böğürtlenleri ekleyin çok karıştırın ama böğürtlenleri ezmeden yalnızca kek hamurunun içine gömülene kadar,
kek kalıbını yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin, böğürtlenleri dağıtarak kek kalıbına kek hamurunu boşaltın
175 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kürdan testi yaparak dibinin pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin.
Pişince kalıptan çıkaralım , soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
kaynak: http://seviminaskanasi.com/