Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti turşu nasıl kurulur? Evde turşu yapmak hiç de zor değil. Siz de şimdiden kışa hazırlık yapmaya başlayabilir, kavanoz kavanoz turşu kurabilirsiniz…
Bir turşu tarifiyle malzemeleri değiştirerek birçok turşu yapabilirsiniz.
Karışık Turşu kurmak için malzemeler:
1 kilo turşuluk salatalık
1 kilo turşuluk yeşil biber
10 tane kadar taze fasülye ve/veya kırmızı biber
1 kilo turşuluk yeşil domates
1 kilo havuç
6-7 çorba kaşığı kaya tuzu
5 su bardağı üzüm sirkesi (1 litre su için 1 bardak sirke kullanın)
10-12 diş sarımsak
Kavanozu dolduracak kadar su
Üzerini kapatmak için maydanoz kullanabilirsiniz…
Karışık Turşu Nasıl Kurulur?
Suyunuzu mümkünse içme suyundan kullanın. Çeşme suyu kullanacaksanız da kaynatıp 1 gece dinlendirin.
Havuçların kabuklarını kazıyın. Dilim dilim doğrayın.
Biberleri yıkadıktan sonra uçlarından biraz kesin.
Salatalıkları yıkayıp başlarından biraz kesin.Çatalla delikler açın. Böylece içlerine de sirke girecek ve kıtır olacak.
Sarımsakları soyup yıkayın. Soğumuş olan suyunuzu ayrı bir tencereye koyun. Tuzu ve sirkeyi ekleyip eriyene kadar karıştırın (1 litre suya 1 bardak sirke şeklinde hesaplayabilirsiniz)
Hazırladığınız sebzeleri turşu kavanozuna yerleştirin.
Aralara diş sarımsakları ekleyin. Üzerine salamura suyunu sebzeleri geçecek şekilde ekleyin. Kavanozun maydanoz ile örtün ve ağzını kapatın.
Oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda 15-20 gün beklettikten sonra turşunuzu açabilirsiniz.