Beyaz leblebi nohuttan yapılmaktadır. Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. Tokluk hissinin yanı sıra vücuttaki suyu emer.
Bu sebeblerle diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. Anne sütünü artırır.
Diyet esnasında beyaz leblebi mide kazıntısını önlemek, mide asit salgısını azaltmak ve midenin küçülmesine yardımcı olmak maksadıyla yenir.
Bu yüzden haftada en az yarım kilo nohut (beyaz küçük leblebi) tüketiniz. Bir avuç çerezlik taze nohut tüketimi sonrası, mutlaka 1-2 bardak su veya sade maden suyu içmeyi ihmal etmeyiniz.
Sarı leblebi üretiminde, kabuğu kolayca soyulabilen kalın kabuklu nohutlar, beyaz leblebi üretiminde ise kabuğu soyulmayan ince kabuklu nohutlar tercih edilmektedir.
Beyaz leblebinin beyazlığı, kullanılan nohutun kendi yapısından kaynaklı bir beyazlıktır. Fakat bu beyazlığı daha da belirginleştirmek isteyen bazı beyaz leblebi üreticileri, titanyum dioksit adında bir madde kullanıyorlar.