Çörek otu yağı faydaları nelerdir?
Çörek otu yağı doğal bir şifa kaynağıdır. Antioksidan, anti enflamatuar ve anti bakteriyel özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:
· Baş ağrıları
· Diş ağrıları
· Burun tıkanıklığı
· Grip ve soğuk algınlığı
· Sindirim sorunları
· Saç ve cilt sorunları
· Alerji
· Diyabet
Süt üretimini de arttırır. Hemen hemen tüm hastalıklar için tavsiye edilen günlük doz 1 çay kaşığı kadardır. Ilık veya soğuk içeceklerle karıştırabilirsiniz. Yiyeceklerin üzerine doğrudan ekleyerek de tüketebilirsiniz. Solunum rahatsızlıkları için göğsünüze sürebilirsiniz.
Kullanımı:
Alerjilerde
Çörek yağı antihisteminik olarak kullanılabilinir. Göz yaşarması veya hapşırma gibi durumlarda yarım çay kaşığı yağı günde iki defa tüketin.
Ateş ve Grip
Grip/ateş belirtileri başladığında bir çay kaşığı yağı her gün için.
Çıbanlar ve Karbonkül
Ani-fungal özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve çıban ve karbonküller gibi dere rahatsızlıklarını iyileştirir. Günde iki defa yarım çay kaşığı çörek otu yağını için.
Öksürük ve Astım
Anti enflamatuar ve antibakteriyal özellikleri ile bronş kaslarını rahatlatıp akut astım ve öksürükleri tedavi eder. Astım için; bir çay kaşığı çörek otu yağını kaynayan suya katıp, buharını günde iki defa içinize çekin. Kuru öksürük için; zencefil çayına bir çay kaşığı ekleyip günde iki defa için. Diğer öksürük tipleri için, bir miktar yağ ile göğsünüzü ovun.
Kas Krampları ve Spazmlar
Sabah akşam bu yağ ile masaj yapmanız kramplarınızı geçirir. Alternatif olarak papatya çayına bir çay kaşığı yağ ekleyip yatmadan önce içebilirsiniz.
Bulantı ve Mide Rahatsızlıkları
Yarım çay kaşığı çörek otu yağını aynı miktarda zencefil suyu ile karıştırıp günde iki defa tüketin.
Ayrıca; ishal, yüksek tansiyon, uykusuzluk ve diş ağrısında da etkin olup doğal bir şifa kaynağıdır.
Yan Etkileri
Bilinen belli bir yan etkisi olmamakla beraber hamilelikte kullanılması tavsiye edilmez.
Kaynak: Bitkiblog.com
Yazının Devamı: Çörek Otu Yağı | Bitkiblog.com