Biz Türk toplumu olarak ekmeği taze tüketmeyi severiz. Ancak kalan ekmekleri de israf etmemek gerekiyor. Eğer siz de fazla ekmek aldıysanız en doğrusu bu ekmekleri buzdolabında saklanamanız.
Ekmeği bir kaç gün içerisinde tüketeceksiniz fazla ekmeklerinizi buzdolabı poşeti içine koyarak, buzdolabında saklarsanız ekmekleriniz tazeliğini korur. Ayrıca budolabına konulan ekmekler küflenmez.
Ekmeği uzun süre saklamak istiyorsanız mutlaka derin dondurucuya konulmalı. Ekmeği buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuda saklamak en doğru saklama biçimidir. Dondurucudan çıkartıldıktan sonra çözülen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre çok daha yumuşaktır.
Donmuş ekmeklerin lezzet kaybına uğramamsı için en geç üç ay içinde tüketilmesi gerekir.
Ekmeğin konunulduğu buzdolabı poşetinde buharlaşmadan kaynaklanan su taneciklerinin görülmesi halinde poşet derhal değiştirilmeli. Ayrıca ekmek israfının önüne geçebilmek için ekmek dilimlerini daha küçük olarak kesebilirsiniz.
(ailemveben.eu)