Güneş Sisteminin Onuncu Gezegeni Çok Yakında Keşfedilebilir
Uzun zamandır Uranüs ve Neptün’ün yörüngelerindeki düzensizliklerden dolayı şaşıran gökbilimciler, Güneş’ten bir hayli uzakta bir gezegenin daha mevcut olması olasılığını düşünmektedirler ve bu gezegene Planet X demişlerdir.
Planet X, hem bilinmeyen hem de romen rakamıyla onuncu gezegen anlamına gelmektedir.
Sümerlilerde Güneş, Ay ve on gezegen bulunduğunu söylemişlerdi. Şu ana kadar bildiğimiz 9 gezegen ve Nibiru/Marduk. Bilim dünyasının aradığı Planet X ile Sümerlilerin Nibiru’su bize göre aynı gezegendir.
Plüton 1930’da keşfedildiğinde bu büyük bir gökbilimsel ve bilimsel bir keşifti ama Dünya’yı sarsan bir keşif değildi. Onuncu gezegen Planet X daha önce keşfedilseydi Plüton gibi birkaç gün konuşulup geçilebilirdi. Ama artık böyle olamaz. Çünkü Nibiru mevcut ise, o zaman Sümerliler Anunnakiler konusunda da haklıydılar. Eğer Planet X mevcut ise bu Güneş Sisteminde yalnız değiliz.
(Plüton’un gezegenlikten çıkarılması siyasi bir karardır. Bilim adamları arasında bunun tartışması hala devam etmektedir.)
Bu video hazırlanırken kaynak olarak; Zecharia Sitchin eserleri, Enki’nin Kayıp Kitabı, Kadim Şehirlerde Bulunan Tabletler ve Gök Türk’ün Kadim Bilgelik Seminerleri kullanılmıştır.
SÜMER’DE ONUNCU GEZEGEN: NİBİRU
Tanrı Marduk’un gezegeni ortaya çıktığında: Merkür
Gök yayının otuzuncu derecesinden yükselen: Jüpiter
Göksel savaşın olduğu yerde durduğunda: Nibiru
Enki’nin Ay’da iken gök yüzünü üç parçaya bölmesi, yukarı gökleri Enlil Yolu, aşağı gökleri Enki Yolu ve orta gökleri Anu Yolu olarak belirlemesi sonra da her bir yolda 12 şer takım yıldızı oluşturması belki Dünya için bir şey ifade etmiyordu. (Gökbilimcilerden ya da astrologlardan bu bölünme ile ilgili hala da ciddi bir çözüm yoktur.) Sadece Sitchin’in bir tezi bulunmaktadır. Sitchin buna Nibiru’nun yörüngesi ile ilgili bir durum demektedir.
Yaklaşan gezegeni gözlemlemek için verilen bu talimat ilerleyişin Merkür ile hizalanmasından 30 derece yükselerek Jüpiter ile hizalanmasına gönderme yapmaktadır. Bu ancak Nibiru’nun yörüngesi ekliptik düzlemin 30 derece üstünde ortaya çıkıp, düzlemin 30 derece altında(Mezopotomya’daki bir gözlemci için) gözden kaybolarak; ekvatorun 30 derece üstünde ve altında uzanan bir bant yolunu oluşturan Anu Yolu nu yaratır. Kuzey 30. Paralel Sina Yarımadasındaki uzay limanı, Gize’deki büyük piramitler, Sfenks’in bakış yönünün yer aldığı kutsal çizgidir. Yine Bu kutsal çizgi de kutsal şehirler kurulmuştur. (Persepolis, Tibetbaşkenti Lharsa vb.) Bu hizalanmanın, yörüngesinde hadid noktasına, kuzey semalarında 30 derecede ulaşan Nibiru’nun konumuyla ilgili olması mantıklıdır.
Kısaca Planet X’in eğiminin 30 derece kadar yüksek olabileceği sonucuna varan modern gökbilimciler ile Sümerlilerin sağladığı gökbilimsel veriler aynıdır.
Sümerlilerin verdiği bir başka bilgiye göre Nibiru, Büyük Tufanı tetiklemişti. Yani MÖ 11 000 Civarında gezegen buradaydı. Bu bilgiye göre VE BUNU DOĞRULAYAN BİR ÇOK BİLGİYE GÖRE MÖ 7400 civarı, MÖ 3800 civarı, MÖ 200 civarı yine bize en yakın konumda olan Nibiru bir sonraki seferde ancak MS 3400 civarında burada olabilecektir. MS. 1600 yılında en uzak noktasına ulaşan Nibiru 500 yıldır Dünya’ya doğru gelmektedir ve 1300 yıllık yolu bulunmaktadır. Peki ne taraftan gelmektedir? Güneyden olduğuna şüphe yok. Son dönemde yapılan devasa teleskopların(Atacama Teleskobu-2007, Antartika Teleskobu-2010 vb.) neredeyse tamamı güney semalarına yapılmaktadır.
En son karar ise Güneydoğudan Erboğa (Centaurus) takımyıldızı yönünden yaklaşmakta olduğu biçimindedir. Bugünlerde biz orada Zodyaktaki Terazi takımyıldızını görmekteyiz ama Babil zamanlarında orası Yay takımyıldızının yeri idi. R. Campbell, “Ninova ve Babil’in Büyücülerinin ve Astrologlarının Anlattıkları” adlı kitabında yer alan bir metin, yaklaşan gezegenin asteroid kuşağındaki Göksel Savaş alanına varmak üzere Jüpiter çevresinde kıvrıldığını anlatmaktadır:
Jüpiter’in durağından gezegen batıya doğru geçer, bir süre güven içinde yaşayış olacaktır.
Diyara yavaşça huzur çöker.
Jüpiter’in durağından başlayarak gezegenin parlaklığı artmaya başlayacaktır.
Ve Yengeç Burcunda Nibiru haline gelecektir. Akkad bollukla dolacaktır.
Gezegenin Güneş’e en yakın noktası Yengeç’te olduğunda, ilk ortaya çıkışının Yay yönünden olması gerektiği kolayca bilinebilir.
Eyüp Kitabının Göksel Rabbin ortaya çıkışını anlattığı dizeler ile konuyu bitirmek en doğrusu olacaktır:
Tek başına gökleri geren O’dur ve en derin üstünde yol alan.
Büyük Ayı, Orion ve Sirius’a varan ve güneyin takımyıldızlarına…
O’nun yüzü Boğa ve Koç üstüne gülümser,
Boğa’dan Yay’a doğru gider O.
Gök Türk
Amonramarduk.blogspot.com
gokturkramu.blogspot.com
Planet X Koordinatları ile ilgili iddialar
Orion Koordinatları 5:53:27, -6:10:58 —- 5h 53m 27s -6 10′ 58
Basak – Terazi Koordinatları: 13h 48m 0s, -8 24′ 25″
İkizler – Boğa – ORİON Koordinatları: 5 42 21.27 +22 36 47.36
Aslan Koordinatları: 9h 47m 27s, 13 16′ 27
Gök Türk
KAYNAKLAR
Kozmik Tohum – Zecheria Sitchin
http://en.wikipedia.org/…/Planetary_objects_proposed_in_rel…
http://en.wikipedia.org/wiki/Planets_beyond_Neptune