Kestane Nasıl Pişirilmelidir?
Kestanenin faydalarından en yüksek oranda yararlanmak isterseniz, kestaneyi haşlayarak tüketmeniz önerilmektedir. Ateşe çok yakın olarak pişirilen kestanelerde oluşan serbest radikaller kanserojen etki ortaya çıkarabilmektedir.
Kestaneyi haşlayarak tükettiğiniz takdirde enerji değerini %25 oranında azaltabilirsiniz. Fakat sodyum ve potasyum miktarları da küçük bir oranda azalacaktır.
Kestaneyi tavada veya fırında kavurarak yemeyi tercih ederseniz de içindeki şeker oranının yani enerji değerinin %10 oranında artacağını belirtmekte fayda var.
100 gr kestaneyi haşlayarak yerseniz yaklaşık 120 kalori, fırın veya tavada kavurarak pişirirseniz ise yaklaşık 200 kalori alacaksınız.
(Hayat Kolay)