NAR SANAT
İSTANBUL EĞİTİM VE KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ
Meyvelerden nar sevmeyen var mıdır içimizde? Dış kabuğundan sonra içindeki küçük küçük taneler düşünüldüğünde bu mükemmel meyve insanı derin düşüncelere götürür.
İşte NACİ ÖZCAN ve heykel sanatçısı ŞEHNAZ HALE ÜRKMEZGİL ‘den oluşan bir ekip; 26 Ağustos 2009 yılında İstanbul Bakırköy’de sanata hizmet edelim, yediden yetmişe insanları sanatla özleştirelim diye düşünmüşler ve NAR SANAT İSTANBUL EĞİTİM VE KÜLTÜR SANAT DERNEĞİNİ kurmuşlar.
Naci Özcan İşletme Fakültesi mezunu. Edebiyata, fotoğrafçılığa tutkun bir kişi.Memur çocuğu olan Naci bey babası Trabzonlu olmasına rağmen Tarsus’ta doğmuş.İlkokulu Elazığ -Karakoçan’da okuduktan sonra ailece İstanbul’a gelmişler. Üniversiteyi de Çukurova Üniversitesinde okumuş. Yüksek lisans için İngiltere’ye gitmiş .Yurda döndükten sonra ilk defa Edebiyat Koop isimli bir kuruluşta yer almış. Çeşitli iş deneyimlerinden sonra da yukarıda ismini yazdığım dernekte görev almış. Her sene 350-400 öğrencisiyle 20 tane kadrolu ve ücretli öğretmeni 4 tane personeliyle derneği yönetmektedir. Derneğin amaçlarından birini yerine getirerek %11-12 oranında öğrenciye çeşitli oranlarda burs vermektedir. Kısa adı NAR SANAT olan dernek çok çeşitli dallarda sanat eğitimi veriyor ki bu sanat dallarını kendi internet sitelerinden görebilirsiniz. ( http://www.narsanat.com/ )
Hepsinde çok başarılılar. Sık sık ücretsiz halk konserleri vermektedirler. Ayrıca sene sonlarında derneğin tüm faaliyetleri çeşitli salonlarda velilere ve sanat sevenlerin beğenisine sunulmaktadır.
Naci Bey’le röportaja gittiğimde artık şube açmak istediklerini; bunun için İstanbul’un çeşitli semtlerinde doğum oranları, halkın yerleşim ve kültür seviyelerine kadar çok dikkatli istatistikler yaptıklarını ,buradan aldıkları sonuçlara göre şube açacakları ilçeleri seçeceklerini söyledi.En büyük amaçlarından birinin de GÜZEL SANATLAR LİSESİ açmak olduğunu belirtti.
Yeni ,daha müstakil bir binaya geçmek de başlıca hedeflerinden.
Nar sanat çok iyi bir reklam kampanyası yürütüyor. Çok iyi bir ekip kurulmuş ve bu ekip inanılmaz bir çalışmayla günümüz teknolojisini sonuna kadar kullanıyor. Öğretmenlerini belirli bir süzgeçten geçirdikten sonra işe alıyor ve her türlü sosyal haklarını veriyor. Bakırköy’de birçok merdiven altı dershanenin varlığı düşünüldüğünde düzgün ve dürüst eğitim yapan bu sanat derneği Bakırköylüler için büyük şans.
Bu ayki yazımı ATATÜRK’ÜN – ‘’Sanatsız Kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’’ sözleriyle bitirmek istiyorum.
Öyleyse HEP BİRLİKTE HAYDİ SANATA VE NAR SANAT’A…
Coşkun NEHİR